Juwelier van Moorsel

Adres
Molendijk 45, 3262 AH Oud-Beijerland
Telefoon
0186-616224
JewelCard Oud-Beijerland Juwelier van Moorsel
JewelCard Oud-Beijerland Juwelier van Moorsel

Familiebedrijf Juwelier van Moorsel bestaat al meer dan 70 jaar en werd opgericht in het jaar 1941. Sindsdien is er veel veranderd binnen het bedrijf, maar zijn er ook veel dingen hetzelfde gebleven.
Zo is de winkel tot drie maal toe van locatie veranderd en zijn sinds kort ook de Goud Inkoop Bussen deel van het bedrijf. De juwelier is door de jaren heen echter altijd in het bezit gebleven van de familie van Moorsel.
Al drie generaties lang houdt de familie zich bezig met het goudsmeden, waarbij kennis van en over het oude ambacht telkens van vader op zoon is overgedragen.

Ambachtelijke juwelier
Vele moderne juweliers bieden haar klanten vele kant en klare sieraden aan. Reparaties kunnen niet direct worden uitgevoerd, en wanneer dit wel kan gebeurt dit vaak op een andere locatie en zijn er langere wachttijden. Bij Juwelier van Moorsel is dit echter anders. Naast sieraden in de vitrines kunnen sieraden geheel naar eigen ontwerp en visie gecreëerd worden in het eigen atelier welke deel is van de winkel. Naast het maken van sieraden worden er in dit goudsmidatelier dagelijks vele reparaties uitgevoerd en niet alleen voor het eigen klantenbestand. Diverse juwelierswinkels in het hoge segment komen naar Juwelier van Moorsel voor reparaties en het ontwerpen van nieuwe sieraden. Dit allemaal dankzij de bewezen vakbekwaamheid van de juwelier, welke elk sieraad al decennia lang op klassieke en degelijke wijze tot stand brengt.

Ondanks het feit dat de traditionele productiewijze tot op de dag van vandaag gehanteerd wordt, is het aanbod van de juwelier gegroeid. Zo is het in het goudsmidatelier tegenwoordig ook mogelijk om sieraden via de computer te ontwerpen. Het ontwerp wordt vervolgens via een 3D printer in was uitgeprint waarna deze mal in een materiaal naar keuze wordt gecreëerd. De uiteindelijke afwerking gebeurt natuurlijk met de hand waardoor ook bij deze moderne productiemethode de kwaliteit en degelijkheid van het ambacht in het sieraad terug komt. Het gehele proces kan ondanks de aanwezigheid van de computer vanzelfsprekend ten alle tijden geheel uitgevoerd worden op de traditionele wijze.

Dankzij de vaardigheden van het aanwezige personeel, gecombineerd met jarenlange ervaring en het aanwezige gereedschap wordt er amper nee verkocht aan klanten. Binnen het goudsmidatelier kan werkelijk alles gerealiseerd worden wat de klant in gedachten heeft.